lauantai 8. elokuuta 2015

Kuusi arjen peruspilaria

RunoTalon voimapuutarha langetti blogissaan haasteen muille bloggaagille listata kuusi arjen peruspilaria. Haaste löytyy täältä. Käykääpä katsomassa :)

Löysin tämän sangen hyvään aikaan, koska minulla on arki alkamassa kirjaimellisesti ensi viikolla. Ehtii vielä asettaa arjen oikeaan sfääriinsä. Onneksi töihin palaamista vauhdittaa pehmeä lasku.





Periaatteessa tavoitteeni ovat jo olemassa, mutta koen, että niitä pitää hienosäätää vielä. 

1. Kaiken A ja O. Ilman arkirytmiä heräämisineen, syömisineen, aikatauluineen koko kakku lässähtää käsiin. Arkena säännöllisten rytmien noudattaminen on itseasiassa helppoa, koska elämä on kellotettu puolestamme. Iltaisin ja viikonloppuisin säännöllisyyden puute taas kostautuu ja heijastuu alkuviikkoon. Tavoitteena on pitää päivärytmistä huolta myös viikonloppuisin. 

2. Herään arkisin kello viisi aamulla, koska haluan tunnin omaa aikaa, jolloin voin juoda aamukahvini rauhassa. Aikaiset herätykset tulevat kuitenkin ensi viikosta lähtien myös osaksi ekaluokkalaisen arkea, joten tavoitteena ensi vuoden alkuun on saada aamu-uninen lapsi heräämään reippaana aikaisin aamulla. 

3. Tässä on itselle haastetta kerrakseen! Tykkään luonnosta, tykkään liikkua, haluan ja vaadin omaa aikaa, mutta aina sitä jää kotiin tai on joku muu tekosyy miksi ei voisi lähteä, tai mennä tai liikkua tai muuta.. Tavoitteena siis ottaa itseäni niskasta kiinni ja vaalia omaa aikaa.

4. Arkena onnistuu, jos lapset nukahtavat ajoissa eivätkä herää yöllä ;) Viikonloppuna taas myöhäiset nukkumaan menemiset ja aikaiset herästykset vievät energiaa. Unta tulee olla myös viikonloppuisin riittävästi. Uni on tärkeä aspekti mm. työstä palautumisessa. 

5. Aaah! Silloinkun vatsa on säännöllisesti täynnä, ei tiedetä mitä voi olla verensokerin laskun tuomat oireet. Tähän tutustuin lomalla ollessani, kun ateriavälit venyivät liian pitkiksi. Silloin perusluonteeni näytti kaikki voimansa eikä minua pidellyt mikään. Oli miehelläni naurussa pitelemistä :)
Lomalla tulee muistaa syödä samoin kuin arkena :)

6. Yhdessäolemista.. Sitä tuntuu olevan arkena liian vähän. Kaikki pienet hetket tulisi viettää lasten ja läheisten parissa, leikkiä, ulkoilla ja olla vain läsnä arjessa. 

Jos haluat ottaa samaisen haasteen vastaan, käy lukemassa Runotalon sivuilta varsinaiset ohjeet :)



1 kommentti:

  1. Kiva, että lähdit mukaan haasteeseen <3 Kuten aavistelinkin, sain tästä heti uutta ajatusta omaan arkeeni. Yhdessäolo on tärkeää ja ilman televisiota tai tietokonetta :) Minulla on myös vaikeuksia pitää rytmi samana viikonloppuna, helposti tulee valvottua liikaa varsinkin kesällä. Toisaalta eilenkin oli ihanaa seikkailla katselemassa kiiltomatoja lämpimässä illan hämyssä.

    Hyvä arki kantaa pitkälle ja tekee kaikesta keveämpää. Oikein hyvää viikonlopun jatkoa sinulle ja kiitos ajatuksistasi ja haasteen jakamisesta :)

    VastaaPoista

Kiitos <3