sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kiitollisuus


Haloo Helsinki! Kiitos ei ole kirosana

Mies meni itkevää lasta auttamaan, äiti ei uskonu et se tahtois pelastaa Ja heti syytettiin pedoksi, kysy vielä miks vesi vaihtuu viiniksi Nainen kaatuu kadulla maahan, täällä ei auteta jos sä oot sekaisin Haloo se oli sydänkohtaus, eikä paluuta elämään takaisin Miks on niin helvetin vaikeeta katsoo silmiin, tai sanoa moi Aina vaan törmätään pyöreisiin kulmiin ja sanotaan etten vaan voi Ja pitäskö ajan tappamisesta joutua vankilaan Ja vaikka aika tappaa meitä, ei sitä kiinni saa kukaan

Et suuta auki saa, jäät sivuun katsomaan, kun maailma huutaa hulluuttaan Mut jos huudat lujempaa, saat äänes kuulumaan ja voimaa päivään seuraavaan Wo-oo-oo, oo-oo-oo, kiitos ei oo kirosana Wo-oo-oo, oo-oo-oo, nouset ylös voittajana Ja joskus kun hommat rullaa kunnolla sitä saa mitä tilaa Eli jos sä pyydät anteeks sä saat anteeks ja elämä on taas kivaa Ei kasvatus löydy Googlesta, mut ei koteja voi tuomita Koska meit on täällä niin moneen, joku saa pataan ja joku tietokoneen

Ja varo ettet hymyile kellekkään, koska se voi tarttua Eikä saada koskaan tietää rakastiko Hannu piparia vai Kerttua Ja yksinäisyys on vaarallisempaa kuin ylipaino, ja luottamus on parempi ku vaino Et suuta auki saa, jäät sivuun katsomaan, kun maailma huutaa hulluuttaan Mut jos huudat lujempaa, saat äänes kuulumaan ja voimaa päivään seuraavaan Wo-oo-oo, oo-oo-oo, kiitos ei oo kirosana Wo-oo-oo, oo-oo-oo, nouset ylös voittajana Kiitos ei oo, kiitos ei oo, kiitos ei oo kirosana... Kiitos ei oo, kiitos ei oo, kiitos ei oo kirosana...
...

Haloo Helsinki jakaa varmasti mielipiteitä suuntaan jos toiseen, mutta se joka on ylläolevatkin sanat kirjoittanut on tuonut musiikillaan ja sanoillaan aimo annoksen valoa maailmaan.

Olin hetki sitten matkalla sisiliassa, jossa paikallisia kulkuneuvoja käyttävänä huomioin heidän kulttuuristaan erään seikan, joka eroaa suomalaisuudesta hyvin paljon. Siellä nimittäin pidettiin henkisesti yhtä, vaikka toisia ihmisiä ei tunnettu. Ja tosiaan tein tämän huomion busseissa, jossa tilanne saattoi olla sellainen, että bussikuski ei pysähtynyt pysäkin kohdalla, vaikka olisi pitänyt, jolloin alkoi hirmuinen huuto ja pyyntö kuskin pysäyttää bussi tai katujen ollessa kapeita ja täynnä autoja, jotta bussi olisi päässyt jatkamaan matkaansa tietä tukkivien autojen ohitse, auttoivat toisilleen tuntemattomat matkustajat ja muut lähistöllä olevat ihmiset poistamaan tietä tukkivan auton. 

Mitä me suomalaiset tehdään samoissa tilanteissa? Suomessa varmaan harvemmin autot on parkkeerattu kaduille, niin ettei muut pääse ohi (paitsi Helsingin keskustassa, jos joku jättänyt auton ratikkakiskoille). Itseasiassa tässä tapauksessa en edes tiiä miten se raitiovaunu pääsee ohi. Yleensä lehdissä on ainakin ollut kirjoitus asiasta "soo soo". Niin, Suomessa ollaan hiljaa.

Mutta sitten varsinaiseen asiaan. Nuo ylläolevat lyriikat liittyvät sellaiseen asiaan kuin KIITOLLISUUS. Pohdiskelin kiitollisuutta joitakin vuosia sitten ja tajusin tsan tarkkaan miten kiitollinen maailmassa ja elämässä tulee olla kaikesta, niistä pienistäkin asioista. Olette varmaan kuullut, että "kiitollisuus maan perii"? Onko tämä teille auennut? Tuosta on itse asiassa kirjoitettu myös kirjassa The Secret.

Minun äiti opetti aina kiittämään. jos mitään muuta en hänestä tulisi muistamaan, niin ainakin muistan, että aina piti kiittää ja kaikesta. Ihan paras oppi, josta tullaan kiittämisen perustarkoitukseen. Löysin terveyskirjastosta artikkelin koskien kiitollisuutta. Siinä sanotaan, että kiitollisuus on vastalääke negatiivisuudelle ja osoittaa arvostusta. Se myös toimii positiivisen elämänasenteen lisääjänä ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Itse rakastan kiitollisuutta sen takia, että KAIKKI MISTÄ OLEN KIITOLLINEN LISÄÄNTYY JA JATKUU ELÄMÄSSÄNI. Sitä tarkoittaa minun elämässäni kiitollisuus maan perii.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3