torstai 23. joulukuuta 2010

sielun 10 salaisuutta

White Eagle (Valkoinen kotka) -henkiolentoa kanavoinut Jonette Crowley
Kappaleita julkaisemattomasta kanavointikirjasta "10 Secrets of Your Soul".
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

KUUDES SALAISUUS: VALINTA
Uskomusjärjestelmät

Ilman uskomusjärjestelmiä useimmat ihmiset ovat samanlaisia ympäri maailmaa. He vilustuvat talvella, he rakastavat lapsenlapsiaan, he ostavat ruokaa. He kokevat samoja asioita, mutta heidän uskomuksensa, heidän näkökanta ovat erilaisia ja ne voivat johtaa hankaukseen.

Niin kauan kuin teillä on jokin näkökanta, olette "yksittäisyydessä". Sen tuloksena olette rajoittuneita. Harkitkaa näkökulman ottamista näkökannan sijasta. Näkökulma kannustaa ykseyteen ja eheyteen, yksittäisyyden ja erillisyyden sijasta. Näkökulmat ovat virtaavia ja sallivat muutoksen, avoimuuden ja liikkeen.

Kenties uskotte, että on eläminen, työn tekeminen ja kuoleminen, mitkä ovat melko universaaleja uskomuksia. Alatte saada laajempaa näkökulmaa. Näette, että elätte mukavasti, että työ ei ole niin huono ja että kuoleminen on vain siirtymä. Työnnätte hyvin vanhojen, hyvin pysähtyneiden uskomusjärjestelmien rajoja.

Kuka siis olette? Perinteisesti ajattelette olevanne jokin asema tai jokin kriteeri. Jos joku kysyy: "Kuka olet?", saatatte sanoa: "Olen katolinen. Olen demokraatti. Olen amerikkalainen. Olen latino." Mitä kerrotte tuolle ihmiselle? Annatte joukon uskomuksia, joiden ympärille olette luoneet itsenne.

Uskomusjärjestelmän vaikein osa on sen puolustavuus. Uskomusjärjestelmä on itse asiassa melko virtaava, kunnes sen kimppuun hyökätään tai kunnes havaitaan sen kimppuun hyökättävän. Sitten siitä tulee vakiintunut, kova ja kylmä. Kaikki energia mitä voitaisiin käyttää liikkeeseen ja muutokseen, sitoutuu rajojen suojelemiseen.

Kun työnnätte jonkin uskomusjärjestelmän rajoja, toiset uskomusjärjestelmät haastetaan, myös määritelmä siitä, mitä "sinä" olet. Tämä ei ole koskaan ennen ollut tavallisen ihmisen huolenaihe. Mutta se tulee esiin, koska maailman pääuskomusjärjestelmät on haastettu.

Menkää yksittäisyyden tuolle puolen

Menkää uskomusten tuolle puolen, menkää yksittäisen näkökannan tuolle puolen. Valitkaa uskomuksenne huolellisesti, sillä ne määrittelevät teidät. Kysykää itseltänne: "Jos uskon tähän, miltä minusta tuntuu?" Jos uskotte reinkarnaatioon, miltä se teistä tuntuu? Se saattaa saada olonne tuntumaan kuolemattomalta ja innostuneelta, koska teille avautuu lisää mahdollisuuksia.

Tutkikaa nykyisiä uskomusjärjestelmiänne - älkää ottako niitä vain annettuina. "Uskon kiitospäivään. Se saa oloni tuntumaan hyvältä, koska perhe yhdistyy nauttimaan pyhästä." Analysoikaa sitä, älkää hyväksykö sitä sellaisena, mitä se on, vaan aistikaa, mitä se saa teidät tuntemaan.

Katsokaa uskomuksia, jotka pyörittävät elämäänne - esim. uskomusta, ettei koskaan ole riittävästi aikaa. Mitä se saa teidät tuntemaan? Olette hätääntynyt? Lopenuupunut? Kiireinen? Pieni? Tämä ei enkä ole hyvä uskomus. Ja koska voitte valita uskomuksenne, saatatte ehkä valita sen kohdalla uudelleen.

Saatatte uskoa, ettei ole koskaan riittävästi rahaa. Mitä se saa teidät tuntemaan? Saatatte haluta haastaa tuonkin uskomuksen.

Uskomukset eivät ole luonnonlakeja. Ne ovat valintoja, rakenteita, asemia, näkökantoja. Jos jokin näkökanta ei sovi teille, valitkaa toinen näkökulma.

Mitä uskotte jostakin? Pidättekö siitä tiukasti kiinni? Puolustatteko sitä? Tuomitsetteko ihmiset, jotka eivät usko niin kuin te? Jos näin on, katsokaa uudestaan sitä energiaa, mitä panostatte siihen, miten uskotte uskomuksianne. Ettekö mieluummin uskoisi johonkin, mikä saa teistä tuntumaan rakastavalta ja vapaalta?

Voitte uskoa rakkaudesta tai pelosta. Jos uskomuksenne asettavat teidät pelon helmoihin, niin katsokaa uudestaan. Jos uskomuksenne työntävät teitä rakkauden ilmaisemiseen, ne luultavasti ovat kannattavia uskomuksia. Sillä ei ole merkitystä, oletteko kristitty, buddhalainen tai ateisti. Sillä on merkitystä, miten ylläpidätte uskomuksianne, mitä ne saavat teidät tuntemaan ja miten ne ilmentyvät kauttanne.

Uskomukset ovat valintoja

Uskomukset ovat valintoja. Ne ovat laatikkoja, joissa valitsette elävänne. Sellaisina ne voivat pitää teidät turvassa ja pienenä. Kyse on jatkuvasta valinnasta, miten pieni haluatte olla ja miten turvassa tunnette itsenne tarvitsevan olla.

Jos jokin uskomus on kannattava - usko Jumalaan, äitiyteen tai omenapiirakkaan - sen hyvyys ylittää sen. Tästä uskomuksesta itsessään voi tulla epäoleellinen, koska se avaa teidät uuteen tunteeseen, ilmaisuun, olemistapaan. Kun olette tuossa laajentuneessa olotilassa, uskomuksellanne ei ole merkitystä.

Jotkut tuhoisimmista uskomusjärjestelmistänne koskevat itseänne. Jos uskotte olevanne pieni, riittämätön, arvoton, rajaton ja ei hyvä, miltä se tuntuu teistä? Ei hyvältä. Siksi teidän ei pitäisi "allekirjoittaa" tätä nimenomaista uskomusjärjestelmää. On noin viisi miljardia ihmistä - kuta kuinkin - jotka allekirjoittavat sen. Tämän raskaasti panssaroidun järjestelmän muuttaminen saattaa ottaa aikaa.

Yksi laajimmista uskomusjärjestelmistänne on se, että teillä on tarpeita: Teidän tarvitsee kuolla, teidän tarvitsee syödä, teidän tarvitsee maksaa veroja. Käsittäkää, että nämä ovat ajatuksia ja uskomuksia, jotka olette valinneet. Valitsette uskovanne siihen, että sokeri lihottaa tai tupakointi aiheuttaa keuhkosyöpää. Joitakin näistä on vaikeaa olla valitsematta, koska kaikki muut valitsevat ne puolestanne. Ihmiset valikoivat ja havaitsevat näkyvissä olevan ja sitten luetteloivat, mitä ovat havainneet.

Onko mahdollista ylittää kaikki uskomukset ja edelleen jäädä fyysiseen muotoon? Kyllä. Kun päästätte irti uskomuksista, teillä on edelleen vaihtoehtoja. Käsitätte, että voitte olla kahdessa paikassa samanaikaisesti. Voitte olla kehossanne ja jossain puussa, kehossanne ja jossain tähdessä. Kun kasvatte henkisesti, käsitätte, että voitte laajentaa tietoisuutenne käsittämään vieläkin enemmän tietoisuutta ja edelleen pitää kehon. Kun olette universaali tietoisuus, teillä voi olla viisi miljardia ihmiskehoa. Tässä kohtaa ette toimi yksittäisestä näkökannasta.

Olkaa valikoiva

Uskomuksia välitetään telepaattisesti ja koko ihmiskunta voi yhdistyä tuohon tietoisuuteen. Kun on jokin ihmisen hyvin voimakas uskomusrakenne, on melkein mahdotonta olla yhdistymättä siihen. Tämän vuoksi on tärkeää valita omat uskomuksensa ja olla automaattisesti hyväksymättä niitä, joihin kaikki muutkin uskovat. Uskomukset voidaan aivan yhtä hyvin valita kuin olla valitsematta. Hylätkää ne, jotka tekevät teistä pelokkaan, ja hyväksykää ne, jotka tekevät teistä rakastavan.

Kun haluatte uskoa johonkin, joka on vastoin normia, teidän on tehtävä kovasti töitä. Universaalin tietoisuuden rakenne voi pitää sisällään vastakohdan sille, mihin haluatte uskoa. Kun ylitätte uskomuksia, ylitätte muutakin kuin omanne. Toisten ylläpitämät uskomusjärjestelmät voivat olla niin raskaita, että muutos on vaikea. Se on kuitenkin täysin mahdollinen, koska uskomukset eivät ole totuus. Ihmeet ovat lähempänä totuutta kuin uskomukset. Ihme ylittää uskomukset.

Kun murtaudutte hyvin panssaroidun uskomusjärjestelmän läpi, autatte myös ihmiskuntaa murtautumaan itseaiheutettujen tietoisuusrajoitusten läpi. Yksilönä teitä kehotetaan ylittämään yksittäinen, pysyvä näkökanta - toteuttamaan se sisäisessä työssänne, menemään olemuksenne temppeliin ja kohottamaan henkenne ylöspäin. Laajentakaa tuota temppeliä ja siirtykää rajoittuneesta näkökannasta laajempaan näkökulmaan.

Kohoatte korkeamman itsenne tekijöihin. Näkökulmanne voi muuttua minne tahansa sielunne jatkumolla. Tämä jatkumo sisältää itsenne kaikki korkeammat tekijät. Keskittykää meditaatiossa Jumalaan, ykseyteen, "ylimaalliseen" olemisen. Kun menette näihin tiloihin, tietoisuutenne on aina palatessanne korkeammalla tasolla. Kun kohoaminen on tarkoituksenanne, alatte ylittää uskomuksia.

Sielun valinta

Koska ihmiskunnalla on uskomaton kapasiteetti tehdä päätöksiä ja valintoja, mitään ei ole ennalta määrätty. Tämä on totta kaikilla alueilla, mukaan luettuna elämänkumppanin löytäminen.

Kun etsitte ihmistä, jonka kanssa jakaa elämänne, valitsette jonkun, jonka sielun tulevaisuus lähimmin vastaa omaanne. Mitään ei ole ennalta määrätty. Monta kertaa menneiden suhteiden värähtelyt saattavat teidät yhteen. Voitte kuitenkin ylittää minkä tahansa karman. Teidän ei tarvitse elää vaikeassa suhteessa vain sen vuoksi, koska uskotte, että teidän tarvitsee toistaa ja oppia oppitunteja. Sen sijaan julistakaa olevanne ilman karmavelkaa, jolloin teillä on täysin vapaa valinta.

Joskus ihmiset pohtivat ihanteellisen kumppanin puoleenvetämistä. Älkää pitäkö hullaantumista elämänpituisen sitoumuksen kriteerinä. Ihanteenne on suurempi kuin se tunne, mitä yksi persoona tuntee toista kohtaan. Persoonanne voi sanoa yhtä ja toista, mutta sielunne sopimus on rakastaa kaikkia. Sielun rakkaus on voimakasta. Se ei voimistu ja heikkene niin kuin persoonan ilmaisema rakkaus. Ilmaiskaa siis aina korkeinta ja parasta itsessänne, ja ne ihmiset joita valitsette vetävänne puoleen, ovat niitä, joiden kanssa voitte muodostaa kestäviä suhteita.

Nouskaa tuomitsemisen yläpuolelle

Jumalan raamatullinen luonne on toisinaan tuomitseva ja kostonhimoinen. Hänet tunnetaan oikeamielisenä ja/tai vihaisena Jumalana. Jos on totta, että kaikki mitä on - koko luomakunta, kaikki tuho, jokainen ajatus, jokainen teko, kaikki asiat - on Jumalaa, niin Jumalan ulkopuolella ei ole mitään. Siksi tuomitsemisella ei ole arvoa. Koska Jumala on kaikki, kaikki on hyväksyttävää. Koska mitään ei suljeta pois siitä, mitä on Jumala, ei ole mitään syytä tuomita.

Tuomitseminen on ihmisen keksimä käytäntö. Ihmismielen ulkopuolella ei ole mitään tuomitsemista. Puut, kalat ja lampaat eivät tuomitse. Kivet ja maa eivät tuomitse. Jumala - ollessaan kaiken yhteissumma - ei tuomitse. Raamattu puhuu viimeisestä tuomiosta. Ihmiset jotka ottavat Raamatun kirjaimellisesti, ajattelevat, että Jumala päättää, ketkä pelastetaan ja keitä ei. Tämä ei ole totuus.

Harkitkaa sitä mahdollisuutta, että viimeinen tuomiopäivä ei ole silloin, kun Jumala päättää, kuka on hyvä ja kuka on paha, ja erottaa heidät ikuisesti. Kenties viimeinen tuomiopäivä on silloin, kun viimeinen tuomio kulkee ihmisten mielen läpi! Se on taivas, se on pelastus, se on ikuinen armo. Tuomitseminen on vain ihmisen rakennelma. Jumalassa ei ole mitään hyvää tai pahaa. Jumala on mukaan sisällyttävä, ei erottava olemus.

Jumala on rakkaus, mutta Jumala on paljon enemmän kuin rakkaus. Rakkaus on ihmisen tunne. Jumala on Kaikki mitä on, mikä ylittää rakkaudenkin. Jumala on välttämättä käsittämätön. Miten osa voisi käsittää kokonaisuuden? On mahdotonta käsittää Jumalan luonnetta.

Voitteko koskaan ymmärtää Jumalan luonnetta? Kyllä, todellakin! Laajentamalla tietoisuuttanne voitte olla enemmän kuin vain "sinä". Voitte laajentua, kunnes tietoisuutenne sisältää kaiken. Silloin ette ainoastaan käsitä kaikkea, vaan teillä on Jumaltietoisuus. Jumala on kaikki. Jumala on syntinen ja pyhimys. Jumalaa ei halvenna olla syntinen, mutta syntiselle on etua olla Jumala.

Pelastus
 

Sodat syntyvät kaikkein suurimmasta harhasta. Jotkut näistä harhakuvista ovat sitä, että Jumalalle on eroa siinä, mitä ihmiset uskovat, miten he pukeutuvat tai mitä he saavat aikaan. Maailman suurin harhaluulo on, että pelastus on ansaittava, että ottamalla oikeita askelia voitte hankkia pelastuksen ja ottamalla vääriä askelia menetätte sen. Miten näin voi olla sellaisen Jumalan osalta, joka on Kaikki mitä on?

Jumala josta kuulitte pyhäkoulussa, oli luultavasti tuomitseva Jumala. Sitten kun olitte valmis heittämään pois Jumalan tuomitsevan osan, heititte pois koko Jumalakäsitteen. Raamatun aikoina johtajien täytyi auttaa ihmisiä käyttäytymään tavalla, joka varmistaisi turvallisuuden ja selviytymisen. He tekivät sääntöjä Jumalan nimeen ja hyvin aikein. Miten he varmistivat, että näitä selviytymislakeja toteltiin? Kerrottiin seuraajille, että Jumala käski noudattamaan näitä lakeja tai muuten kärsitään seuraamuksista. On aika taas palata Jumalan helmoihin, Jumalaan joka on Kaikki mitä on.

Profetiat maailmanlopusta syntyvät lineaarisesta näkemyksestä, että asiat alkavat ja loppuvat, että ihmiset syntyvät ja kuolevat. Tämä pitää paikkansa vain fyysisessä maailmankaikkeudessa. Loppuuko fyysisen maailmankaikkeuden olemassaolon pitkä virtaus? Jonain päivänä. Johtuuko se moraalin puutteesta, sääntöjen rikkomisesta tai oikeiden määräysten noudattamisesta? Ei, koska mikään ei tuomitse ihmismielen ulkopuolella.

Ei ole mitään tuomitsevaa Jumalaa. Suurin henkinen kasvu seuraa, kun luovutaan tuomitsemisesta, koska tuomitseminen erottaa ja Jumaluus sisällyttää aina mukaan. Jumala on olemassa riippumatta siitä, mitä ihmiset hänestä uskovat. Luojan kiitos!


Copyright 2008 Jonette Crowley.

Jonette Crowley on kirjoittanut kirjan "The Eagle and the Condor: A True Story of an Unexpected Mystical Journey". Lisää Jonettesta ja hänen työstään nettisivuilta www.JonetteCrowley.com ja www.theEagleandtheCondor.com.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3