lauantai 4. joulukuuta 2010

NEHUSTAN kundalinin eli käärmetulen symbolina


Internetistä löytää teosofian alueelta Sauli Siekkisen artikkelin nimeltä Alkemian sisäinen tie http://www.teosofia.net/artikkelit/ss-alkemia.htm . Salaisessa opissa puhutaan Ensimmäisestä Logoksesta, Toisesta Logoksesta ja Kolmannesta Logoksesta. Näen tässä selvän rinnastuksen Jumalan kolmeen persoonaan, Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen.

Artikkeli kertoo, että Kolmannen Logoksen voima on kundalini eli käärmetuli. Kirjoittaja toteaa mm. seuraavaa: ”Ehkä selvin kundalinia kuvaava symboli länsimaisessa alkemistisessa järjestelmässä on serpens sulphuris, Mooseksen vaskikäärme. Se esittää ristinpuuhun naulittua käärmettä.” Alkemiaa kutsutaan myös ”tulen tieteeksi”, koska kaikki sen prosessit saavat voimansa Käärmetulesta, kundalinista. Tämän ”tulen” vapauttamiseen käytetään mm. vihkimysseremonioita ja tietynlaista joogaa. Kyse on myös määrätystä chakrasta ja mantroista.

Mielestäni ei ole sattumaa, että ns. ”torontolaisuudessa”, ”nauruherätyksessä”, ”Toronton -siunauksessa” (1994-1996) puhuttiin tulesta ”Fire”. Samoin nyt puhutaan Bill Johnsonin (Bethel Church) ja Cal Pierce’n (Healing Rooms) järjestöissä tulitunnelista ”Fire Tunnel”. Todd Bentleyn ”Lakelandin herätyksen” tuottanut järjestö oli keväällä 2008 nimeltään Fresh Fire Ministries. Olen aivan rehellisesti sitä mieltä, että tämä tuli on käärmetulta, kundalinia. Näistä voimista tulee irtisanoutua. Tämän jälkeen alkaa vähitellen hahmottua myös se, että samat voimat voivat vaikuttaa hyvin hillityllä tavalla evankeliumia hämärtäen ja sidoksia luoden.

Jumala on armollinen jokaiselle, joka katuu erehdystään ja palaa perustukseen Kristuksessa. Syntien anteeksianto on tarjolla meille kaikille eri tavoin syntisille. On silti huomioitava, että kristittyjen okkultistiset siteet ovat aivan vastaavia, kuin mitä tulee uushenkisyyden kautta. Usein vapautuva kristitty tarvitsee pitkää rinnalla kulkemista, raitista seurakuntayhteyttä ja Jumalan sanan hoitoa. Kuitenkin itse Herra Jeesus Kristus on luvannut kulkea Vapahtajana ja Hyvänä Paimenena kaikessa kanssamme. Kristuksen haavoissa on myös turva kaikkia pimeyden voimia vastaan.

Ceta Lehtniemi 
http://www.kristitynfoorumi.fi/nehustan.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3