lauantai 4. joulukuuta 2010

New age vs. kristillisyys

(lähde: http://www.kristitynfoorumi.fi/paamaarahuijaus2.htm; http://www.kristitynfoorumi.fi/paamaarahuijaus.htm)




 ”rakkauden vas­takohta on pelko” ja Jumalan rauha löytyy periaatteesta: mitään todellista ei voida uhata, eikä mitään epätodellista ole olemassa.


”Uuskristillinen” new age liike länsimaissa puhuu paljon Jeesuksesta, Kristuksesta ja Jumalasta. Liikkeessä tunnetaan Raamattu, tavallaan sitä arvostetaan ja sen opetuksia sovelletaan omaan opetukseen. Tavoite ei ole huono: rauha maailmaan ja yhteys, rak kaus ihmisten välille. Tämän ta voitteen hyväksi new age liike ar vostaa sosiaalista ja poliittista vai kuttamista. Kristityille avustustyö on aina ollut tärkeä osa evanke liumin todistusta. Pikkuhiljaa siitä on tullut – ainakin paikoittain - kristillisen vaikuttamisen päämuoto julistamisen sijaan. Ajal nen auttaminen, sinänsä kiistatta arvokas asia, on ollut osaltaan vaikuttamassa uuskristillisten ideoiden soluttautumiseen perinteiseen kristillisyyteen.


Raamatun rauhansuunnitelma alkaa siitä, että Jumala teki rauhan ihmisen kanssa Kristuksen sovitustyön kautta. Syntiin langennut ihminen on aina Jumalan vihollinen. Rauha Jumalan kanssa on mahdolli nen, mutta vain Kristuksessa. Ihminen, joka ei ota Jumalan tarjousta vastaan, ei ryhdy rau haan Jumalan kanssa. Tämä rauha on keskeinen ja välttä mätön ihmisen iankaikkisuu delle.

Kristuksessa rauhan Jumalan kanssa tehnyt ihminen haluaa olla rauhassa läheistensä ja oman elämänpiirinsä kanssa. Tämä rauha on osa hengen he delmää, jota meissä tulisi ilmetä Jumalan kunniaksi. Rauha on ihmisten välistä ja ihmisenä toi nen toistaan kunnioittavaa, ar vostavaa. Se ei kuitenkaan sulje pois asiallista arviointia eikä omaa ajattelua. Todellinen yh teys kristittyjen välille syntyy, kun yksilöillä on halu Kristuksen totuuteen: mitä Kristus on, mitä Hän merkitsee, jne. Tämä yh teys ei tarkoita, että kaikki hen gellisten opetusten yksityiskoh dat pitää nähdä samalla tavalla. Oikea yhteys hyväksyy erilaiset näkemykset yksityiskohdissa, koska ihmisinä olemme edel leen kaikin tavoin vajavaisia, myös ymmärryksen osalta. To tuuteen pyrkiminen tarkoittaa aina Kristuksen pitämistä ensi sijaisena. 

Jumala ei missään kohden Raamattua anna ymmärtää, että ihmiselle, edes kristitylle, olisi mahdollista toimia niin, että ih mistoimin synnytetään maail manrauha. Sen sijaan Raamattu puhuu ”valherauhasta”, joka syntyy Lähi-itään antaen kuvan, että maailmaan todella on tullut rauha. Pian tämän lyhyen har han jälkeen syttyvät historian suurimmat sodat. Ne syttyvät, koska ihminen yrittää saada rauhaa aikaan omin voimin, il man Jumalaa. Raamatun mukaan maailmaan tuo rauhan ai noastaan Jeesus Kristus, kun Hän palaa maan päälle toisen kerran.





Ihmisten yhteys maailmassa on avain maailmanrauhaan. Tämä on kantava periaate aikamme new age liikkeessä. Monet siihen kuuluvat halua vat aivan vilpittömästi tehdä työtä maailmanrauhan eteen. Yhä enemmän siitä on tullut keskeinen periaate myös kristil lisessä liikkeessä: Rauha maa ilmaan ihmisvoimin. Kristityille tätä pyrkimystä perustellaan usein raamatunlauseella, jossa sanotaan: ”Autuaita ovat rau hantekijät, sillä heidät pitää Ju malan lapsiksi kutsuttaman”.

Sana on oikeassa ja kristityn tuleekin olla ”rauhantekijä”. Mutta kun sana otetaan palve lemaan ihmispyrkimystä luoda rauha maailmaan ilman Juma laa, ei noudateta Raamatun tar koitusta. Kristitty voi ja hänen tuleekin pyrkiä aina rauhaan lä himmäistensä kanssa. Se on keskeinen osa kristityn vaellusta ja yksi ”hengen hedelmän” osoitus. Jeesus ei kuitenkaan sanoillaan tarkoittanut, että kris tittyjen yhteisö maailmassa on velvollinen saamaan aikaan maailmanrauhan. Rauha maailmaan on sidottu Jeesuksen toiseen tulemukseen, sitä ei ih misvoimin saada aikaan.




’Niin kuin ylhäällä, niin alhaalla’ tarkoittaa new age katsannossa, että Jumala ei ole vain luomakunnan ulkopuolella, vaan myös siinä läsnä. Se tarkoittaa, että Jumala on kaikissa ja kaikki.”

Ajatus, että Jumala on kaikissa tarkoittaa ihmistä koskien sitä, että meissä jokaisessa on jumala, kristus, itsessämme. Kun tajuamme tämän, voimme olla yhtä. Tämän tajuaminen luo yhteyden. Tällainen yhteys käsitys on vastoin Raamatun ilmoitusta, eikä koskaan voi sellaisena toteutua. Raamatussa yhteys liitetään totuuteen. Kristus on totuus. Hän ei asu yhdessäkään ihmisessä ikään kuin valmiina. Raamatullisessa ”uudestisyntymässä”, Pyhän Hengen paljastaessa syntisyytemme ja Jumalan armon meitä kohtaan Kristuksessa, meille avataan yhteys ulkopuolellamme olevaan taivaalliseen Isään ja Poikaan. Tämä yhteys ei synny tunteista, ilmiöistä eikä kokemuksista, vaan se on hengen tasolla tapahtuva syvä vakaumus. Jumala tunnustaa meidät lapsikseen Kristuksen sovituk sen tähden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3