lauantai 2. kesäkuuta 2012

USKONTO JA RAAMATTU

USKONTO JA RAAMATTU
Akaasisia tiedostoja kanavoinut Jen Eramith M.A. ( www.akashictransformations.com)
Maaliskuu 2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Kanavoitiinko raamattu alun perin? Miten paljon sitä on muutettu sen jälkeen?
Vastaamme tähän kysymykseen sekä vanhan että uuden testamentin osalta, koska ne ovat hyvin erilaisia tallenteita. Osia kummastakin kanavoitiin ja monia osia on lisätty poliittisista tai yhteiskunnallista syistä. Lisäksi joitain osia on käännetty tavalla, mikä sisältää kanavoinnin taian, ja toisissa osissa se on kadotettu käännöksissä vuosien kuluessa. Raamattu kokonaisuudessaan on yhdistelmä, joka sisältää kanavoitua aineistoa ja poliittista, kanavoimatonta aineistoa.

Miten raamatun tarinat palvelevat ihmiskuntaa?
On monia tapoja, joilla raamatun tarinat palvelevat ihmiskuntaa. Emme hahmottele niitä kaikkia tässä, vaan puhumme joistain, joille voidaan antaa akaasinen sisältö. Ensimmäinen on, että osa kanavoitua aineistoa antaa henkisen työkalun, mikä on universaali - se soveltuu kaikkiin. Suuri osa raamatun kanavoidusta aineistosta on samanlaista kuin aineisto, mitä löytyy eri uskonnollisten perinteiden pyhistä kirjoituksista. Itse asiassa, voitte tietää jonkin kanavoiduksi siitä, että se korreloi suoraan toisten uskontojen pyhien kirjoitusten kanssa. (Lisäksi kanavoitu aineisto perustuu aina rakkauteen ja myötätuntoon.)

Ei ole mitään sattumaa, että jotkut uuden testamentin asiat voidaan löytää myös koraanista. Samat ajatukset voidaan löytää myös intialaisista vedoista ja filosofien kirjoituksista. Suuret ajattelijat ja henkiset johtajat ympäri maailman ovat päätyneet samoihin ajatuksiin, koska ne ovat perimmiltään totta ja hyödyllisiä ihmisille. Esimerkiksi se ajatus, että toisen ihmisen rakastaminen on perimmäinen laki, on ihmiskoodi. Te kaikki tiedätte jossain sisällänne, että se on totta. Löydätte henkisiä muistutuksia tästä universaalista totuudesta, kun niitä on kirjoitettuna erilaisiin yhteiskunnallisiin asiayhteyksiin. Nuo raamatun osat ovat uskomattoman hyödyllisiä. Joitain niistä sisältyy psalmeihin. Silloin kun tunnistatte noiden kohtien puhuvan todella sille korkeammalle rakkaudelle, jota tunnette sydämessänne, niin voitte otaksua niiden olevan kanavoituja.

Toinen tapa millä raamattu palvelee ihmiskuntaa, on, että se on historiallinen dokumentti, joka antaa arvokkaan kurkistuksen siihen, miten länsimainen kulttuuri ilmaantui vanhassa testamentissa kuvatun juutalaissivilisaation kautta ja miten kulttuuri kehittyi, kun eri yhteisöt ottivat yhteen uudessa testamentissa. Yli puolet raamatun sisällöstä perustuu yhteiskuntasääntöjen ja -hierarkioiden tallentamiseen, toteuttamiseen ja vahvistamiseen. Nämä kohdat perustuvat valtapeleihin, joita tapahtui historiassa ja joita pelataan tänäkin päivänä. Tämä dokumentti toi täysin uuden toimintamallin - ajatusvallankumouksen, joka lopulta kehittyi länsimaiseksi kulttuuriksi, voimaksi joka nyt pyyhkii yli maailman. Sen ymmärtäminen, miten se syntyi ja miten se perustettiin alun perin, voi auttaa teitä löytämään sen, mikä kulttuurissanne on arvokasta, ja tunnistamaan, mikä ei enää palvele.

Hyödyllinen harjoitus raamatun kanssa on löytää ne kohdat, jotka perustuvat rakkauteen, ja ne kohdat jotka perustuvat johonkin muuhun - tuomitsemiseen tai kritiikkiin tai sukulinjojen edelleenkertomiseen. Jos vertaatte noita kohtia, löydätte kaksi hyvin erilaista ääntä. Jos käytätte rakkautta ohjenuorana siihen, mikä on hyödyllistä raamatussa, huomaatte, että on helppoa erottaa henkinen opastus valtapeleistä. Varmistakaa, että rakkaus mitä käytätte linssinänne, sisältää kaikki ihmiset, ei vain samanlaisia kuin itse olette. Silloin kun löydätte tuon rakkaustason, päästätte helposti irti niistä kohdista ja sivuista, jotka ylläpitävät valtapeliä, mikä ei enää palvele teitä.

Lopuksi, kolmas tapa, millä raamattu palvelee ihmiskuntaa, on, että analysoimalla sitä, katsomalla eri osia ja tekijöitä erikseen, saatte rikasta aineistoa sen päättämiseen, kuka haluatte olla eteenpäin liikkuvana ihmisperheenä. Väittelyjen joita näette ihmisten käyvän raamatusta - väittelyjen sen pätevyydestä ja tulkinnasta - on tarkoitus tapahtua juuri nyt maaplaneetalla, koska se auttaa teitä kasvamaan. Väittelyt eivät perimmiltään koske raamattua. Väittelyt koskevat valtaa - kellä sitä oli historiassa ja kellä sitä pitäisi olla tulevaisuudessa. (Vihje: vain harvoilla voi olla sitä nykyjärjestelmässänne - jokaisella täytyy olla sitä tasavertaisesti tulevaisuudessa!)

Väittelyt raamatusta koskevat itse asiassa sitä, kuka olette ihmisperheenä ja keneksi haluatte tulla, kun kehitytte. Ne antavat hyvin hedelmällistä vuoropuhelua, joka on joskus tuottamatonta ja joskus loukkaavaa, mutta aina hyödyllistä, koska olette päättämässä, mitä säilyttää ja mistä päästää irti, kun siirrytte ihmiskunnan uuteen aikaan.

Onko sillä merkitystä, onko raamatun joku tarina todella historiallinen vai ainoastaan vertauskuva? Miten voimme käyttää raamatun tarinoita elämässämme?
Vastaus on, että historioitsijoille sillä on merkitystä, muttei ihmisille, jotka etsivät henkistä opastusta raamatusta. Henkinen merkitys on nykyhetkessä. Ainoa paikka missä se voi olla, on se, missä olette eli tämä ajanhetki. Sillä merkityksellä on merkitystä, mikä resonoi silloisesta hetkestä ja miten tuo merkitys on omassa elämässänne nyt. Silloin kun tullaan henkisen opastuksen löytämiseen, sillä on merkitystä, miten se informoi ja auttaa teitä elämään rakastavammin läsnä olevassa hetkessä elämässänne.

Raamattua ja sen useimpia tallenteita lukiessanne teidän on hyödyllistä lukea sitä myyttinä, koska jos kiinnitytte liikaa sen todenperäisyyteen, kadotatte lukemisen tarkoituksen. Lukemisen tarkoituksena on löytää merkitystä, mikä opastaa teitä nyt. Älkää halvaantuko odottamaan profetioita, jotka toteutuvat tai sitten eivät. Tekstin tulkinnalla on merkitystä useimmille teistä. Sillä on merkitystä, mikä osa tarinasta hämmentää jotain sisällänne ja missä voitte tuntea rakkautenne voivan kasvaa tarinan merkityksen kautta.

Pyhän kirjoituksen merkitys on kollektiivimytologian voima. Ihmisolennot tarvitsevat tarinoita, jotka auttavat teitä saamaan tolkkua omasta elämästänne ja löytämään paikkanne ihmisperheessä. Jonain päivän jonkin tarina ei ole kovin kiinnostava teille kaikille. Toisena päivänä se voi kiinnostaa teitä kovasti sen perusteella, mitä teidän tarvitsee oppia, mitä teidän tarvitsee kuulla. OPankaa merkille, mihin tarinan hahmoon samaistutte, ja miettikää, mitä voitte muuttaa tai parantaa elämässänne tuon hahmon perusteella. On erittäin tärkeää raamatun ja kaikkien muiden tekstien osalta, että ensin etsitte rakkauden tarinasta. Etsikää, missä rakkauttanne "hämmennetään", ja seuratkaa sitä. Jos ette käytä lukemaanne siihen, miten elätte läsnä olevassa hetkessä, tekstillä ei ole mitään merkitystä.

Teidän on erittäin tärkeää luottaa omaan ajatteluunne. Jos jokin ei kuulosta teistä todelta, jos jokin ei näytä oikealta, teidän ei tarvitse päättää, onko se oikein vai ei kenenkään muun kannalta. Päättäkää omasta puolestanne. Kysykää itseltänne: "Kun luen tätä, uskonko sen?" Jos vastaus on "kyllä", käyttäkää sitä. Jos vastaus on "ei", niin päästäkää irti tuosta tarinasta ja etsikää sellainen, mikä resonoi kanssanne.

Ette joudu vaikeuksiin, jos hylkäätte jonkin tarinan. Kukaan ei katsele, uskotteko vai ette. Raamattu tai mikään muu pyhä kirjoitus ei testaa teitä. Nämä ovat teille työkaluja kehittämään omaa määräysvallan tunnettanne ja omaa tunnettanne siitä, missä rakkautta ja valoa on elämässänne. Niin kauan kuin käytätte niitä työkaluna tehdäksenne elämästänne parempaa, olette oikeilla raiteilla. Jos käytätte noita tarinoita työkaluna itsenne tuomitsemiseen tai tuntemiseen huonoksi, niin ne voivat olla tuhoavia. Mikä tahansa teksti voi olla tuhoava. On tärkeää, että etsitte mytologiaa, yleisiä tarinoita ja löydätte rakkautta ja kasvua niistä. Tuosta sisäisen auktoriteetin ja rakkauden tilasta katsottuna raamattu sisältää paljon viisautta joissain osissaan ja se voi olla uskomattoman hyödyllinen työkalu valaistumiseenne.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 , http://luxonia.com/viestit , www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php 
Näillä eri tyyppisillä sivuilla näyttää olevan laaja valikoima tekstejäni - en kuitenkaan suosi tai tue näitä sivuja sen enempää kuin muitakaan sivuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3