keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

elämän harha

elämän harha
Bhagavad-gita 15. luku kertoo millainen aineellinen maailma todellisuudessa on. "Jumaluuden Ylin Persoonallisuus sanoi: On olemassa banyanpuu, jonka juuret osoittavat kohti taivasta ja oksat alaspäin(...)"

Tajusin lukiessani tuota melko selkeästi mitä elämä oikeastaan on. Olen havahtunut sielun ikuisuuteen ja omaksunut ihmisen kehon olevan vain lyhyt hetki ikuisessa elämässä. Aineellinen maailma kuvautui minulle selkeästi tämän väärinpäin olevan puun kanssa. Heijastuksena siitä oikeasta, mikä on meille salassa.

aineellinen maailma on siis puu, jonka oksat ovat alaspäin ja juuret ylöspäin. Veden äärellä puu heijastuu ylösalaisin katsojalle. aineellista maailmaa voidaan pitää henkisen maailman heijastuskuvana, todellisen maailman varjona. Varjossahan ei ole mitään todellista, jolloin se selittää meille, että on olemassa myös konkreettinen todellisuus. Tiedämme, ettei autiomaassa ole vettä, mutta voimme nähdä siellä veden kangastuksena. Samalla tapaa aineellisessa maailmassa ei ole onnea, vaan onni löytyy henkisestä maailmasta.

Löytääksemme onnen ja ikuisen rauhan, autuuden (Bg:ssä puhutaan ikuisesta Kuningaskunnasta) on oivallettava ensin miten kiintyneitä ihmiset ovat erilaisiin  ulkoisiin määritelmiin, kuten Jumala, rikas, hippi, jotka kertovat meille mitä me olemme ja mitä me haluamme olla. Nämä määritelmät ovat sidoksissa ruumiiseemme, jolloin olemme myös siihen kiintyneet. Asian ydin on, että me emme ole aineellinen/fyysinen ruumiimme. Tämän oivaltaminen on ensimmäinen askel henkisen tien kulkijalle. Kysyn nyt kuka sinä olet?

Rakkaudentähden chatissa keskustelimme yksi ilta suhteesta Jumalaan. Sanoin: "Jumala on minussa ja minä Jumalassa ja samalla kaikkialla ja kaikissa." Se on hieno oivallus siitä mitä me olemme. Kaikki yhdessä ja silti erikseen. Kutsun nyt tätä "Yhtä ja Suurta" Jumalaksi (vaikka sitä voi kutsua monilla muillakin nimillä) ja hän on vatsa (kuten BG:ssa kerrotaan) ja me oihmiset olemme sen käsiä ja jalkoja. Ymmärrettehän, että käsi vatsa ei voi toimia ilman kättä? mitä vatsassa tapahtuu? siellä sulaa ruoka ja antaa ruumiille voimaa. Nonni, kuka sen ruoan laittaa sinne (suuhun, josta se menee kurkun kautta vatsaan)? käsi.

Bg:ssa puhutaan palvelemisesta. Palveleminen on raiskattu käsite nyky-yhteiskunnassa. Ruumiille ruoan syöttäminen käden kautta on palvelemista. Kaikkialla on palvelua. Ihmiset ovat itsekkäitä ajatellessaan etteivät he palvele ketään. KAIKKI PALVELEE JOTAIN JATKUVASTI. Äiti palvelee poikaansa, vaimo aviomiestään, mies vaimoaan, perhe yhteiskuntaa, politikko kansaa ja niin edelleen. Mieti hetki mitä on palvelu. Palvelu on siis ihmisen eikä vain ihmisen, myös eläimen, ikuinen ominaisuus ja uskonto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3