perjantai 31. heinäkuuta 2015

Piiiiiitkästä aikaan..

Näin sateisena lomapäivänä sain inspiraation hyvän ystäväni innoittama aloittaa kirjoittamisen uudelleen. Jo jonkin aikaa olen miettinyt kanavaa jota pitkin vuodattaa luovuutta. Itselle luovuus on yleensä ollut lähinnä musikaalista, laulamista sekä kehon liikettä, tanssia. Toisaalta mietiskelen myös todella paljon, mutta niitä ajatuksia, jos niitä 'tavallisiksi' ajatuksiksi voisi edes kutsua, ei saa tallennettua paperille, vaan ne jäävät jonnekin muistisopukoihin viisaudeksi elämästä.
Keskustelimme tänään, että kirjoittaminen tai  tässä tapauksessa blogin pitäminen on myös oiva luovuuden muoto, omien ajatusten purkauspaikka ja oivallusten jakaja muiden kanssa.

Kun vuosien jälkeen löysin tähän blogiini uudelleen olin hyvin yllättynyt, että täällä oli peräti 16 lukijaa. Kiitos teille, vaikka ette blogiani enää lukisikaan. Myös teidän muutamat klikkauksenne blogini lukijaksi innoittivat minua edelleen.

Toivottavasti osaan tällä kertaa jakaa sisäistä viisautta omanlaisessani muodossa. Aiemmin postasin paljon kanavointeja,jotka koskettivat minua tai ne liittyivät siihen hetkiseen elämäntilanteeseen tai kasvuprosessin vaiheeseen. Edelleenkin luen kanavointeja ja saan niistä paljon ajattelemisen aihetta. Suurin anti on kuitenkin, että ne auttavat näkymättömän elämän ymmärtämisessä.

Luovuuden vuosi

Kollegani kertoi alkuvuonna, että hänellä on ollut tapana nimetä vuosia tai antaa niille aiheita, kuten 'rentouden vuosi', jolloin hän opetteli rentoutumaan ja vuosi vierähtikin aikalailla yhden pelin parissa, noin karkeasti sanoen.
Mietin pitkään minkä nimen tai teeman antaisin tälle vuodelle. Jollain tavalla takaraivossa soi sanat rakkauden vuosi, vaikka nimesinkin vuoden vedelle ja sen juomiselle. Tänään tajusin edelliseenkin  viestiini viitaten, että kyseessä on luovuuden vuosi.

Luovuus elämässäni on tähän mennessä ilmestynyt muun muassa tanssin ja liikunnan muodossa sekä käsillä tekemisen muodossa joka itseasiassa sitten vähensi liikuntaa. Nyt luovuuteni voi virrata blogin kautta.  

Luovuus ja vesi toisaalta liittyvät toisiinsa. Molempien perusolemuksena voidaan pitää vapaata virtausta. Luovuus tarvitsee rentoutuneisuutta eikä sitä voida pakottaa. Koen itse että tarvitsen myös rauhaa ja hiljaisuutta jotta voin olla luova, varsinkin kun kyse on kirjoittamisesta. Tätä ajatuksenkin kehittymistä vedestä luovuuteen voi pitää virtauksena. Loppupeleissä kyseessä on kuitenkin energia, joka kumpuaa samasta lähteestä molemmissa tapauksissa. 

Se, että miksi mielessä on teemana rakkauden vuosi, ei ole vielä selvinnyt minulle. Onneksi on olemassa jälkiviisaus, joten toivottavasti ymmärrän asian oikean tolan esimerkiksi ensi vuonna, kun katson tätä vuotta taaksepäin.